חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים: כל מה שחשוב לדעת

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים: כל מה שחשוב לדעת

חלוקת רכוש בגירושין היא אחד הנושאים הסבוכים והמורכבים ביותר בתהליך הפרידה. כאשר מעורבים בתמונה גם ילדים, העניינים הופכים למסובכים אף יותר. אם אתם עומדים בפני גירושין או רק חושבים על זה – אתם ממש לא לבד. עובדים רבים בהייטק נמצאים באותה סיטואציה ואנחנו עורכי הדין מטעם מתגרשים חכם כאן כדי להסביר לכם מה ההבדלים המרכזיים בין חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים לעומת גירושין ללא ילדים, מה השיקולים המיוחדים שיש להביא בחשבון וכיצד לדעתנו מומלץ שתפעלו כשאתם מחליטים להתגרש ויש רכוש וילדים בתמונה.

ההבדלים בין חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים לעומת גירושין ללא ילדים

הימצאות ילדים משותפים יוצרת אתגרים ייחודיים בהליכי הגירושין ומצריכה התייחסות פרטנית ורגישה.  חשוב להתחשב בשיקולים הללו ולתעדף את טובת הילדים אל ראש סדר העדיפויות כך שבני הזוג יצליחו להגיע לחלוקה צודקת והוגנת של רכושם המשותף.

השיקולים המשפטיים בנוכחות ילדים

מהניסיון המשפטי שלנו אנחנו יודעים כי כאשר זוג נשוי מחליט להתגרש ויש להם ילדים משותפים, בית המשפט מביא בחשבון שיקולים נוספים בעת קבלת ההחלטות לגבי חלוקת הרכוש. שיקולים אלו נועדו בראש ובראשונה להגן על טובת הילדים ולדאוג לרווחתם הכלכלית והנפשית. במילים אחרות, בית המשפט יבחן את הצרכים המיוחדים של הילדים, כמו הוצאות חינוך, בריאות, חוגים ופעילויות העשרה בשביל לשמור ככל האפשר על היציבות ורמת החיים הטובה בעבורם.

השפעת הילדים על חלוקת הרכוש

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים שונה מאוד מחלוקת גירושין רגילה מכיוון שלעתים, הצד שנשאר עם הילדים ברוב הזמן (לרוב האם) יזכה בחלק גדול יותר מהרכוש המשותף, כדי לאפשר לו לספק לילדים את התנאים המתאימים. יתרה מכך, בית המשפט עשוי להתחשב בתרומתו של כל אחד מההורים לגידול הילדים ולמשק הבית המשותף בתקופת הנישואין. הורה שוויתר על קריירה או השכלה לטובת גידול הילדים, למשל, עשוי לזכות בהתחשבות מיוחדת בעת חלוקת הרכוש ופסיקת המזונות.

זה המקום להזמין אתכם שלא לבצע מהלכים פזיזים בלי להתייעץ, פנו אלינו למתגרשים חכם והיעזרו בניסיון המקצועי שלנו כדי לעבור את ההליך המשפטי ביעילות ובמהירות כך שהאינטרסים שלכם יקבלו מענה מלא ואיכותי.

 

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים3

 

מתגרשים חכם: "ישנם כמה עקרונות וכללים בסיסיים בחלוקת רכוש בגירושין שחשוב להכיר"

חלוקת הרכוש בין בני זוג שמחליטים להתגרש מתבצעת על פי מספר עקרונות וכללים בסיסיים, שקבועים בחוק יחסי ממון ובפסיקת בתי המשפט לענייני משפחה. אנחנו ממליצים להכיר את העקרונות הללו ולהבין אותם לעומק כדי שתוכלו לדעת למה לצפות בהליך הגירושין.

חלוקת רכוש

ככלל, חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע כי כל הרכוש שנצבר במהלך תקופת הנישואין מהווה רכוש משותף ויחולק באופן שווה בין בני הזוג עם הגירושין. עם זאת, ישנם מספר חריגים לכלל זה, כמו נכסים שהיו בבעלות אחד מבני הזוג טרם הנישואין או שהתקבלו במתנה או בירושה במהלכם.

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף היא אחד העקרונות המשמעותיים ביותר בדיני המשפחה, אשר מכוחה נקבע כי בני זוג נשואים שותפים באופן שווה בכל נכסיהם וזכויותיהם הכלכליות. הלכה זו חלה אוטומטית על בני זוג שנישאו לאחר שנת 1974, אלא אם כן ערכו הסכם ממון המסדיר את יחסי הממון ביניהם באופן שונה.

הסדר איזון המשאבים

הסדר איזון המשאבים הוא מנגנון שמאפשר לאזן את השווי הכולל של כל נכסי בני הזוג בעת הגירושין. בהסדר זה תיערך רשימה של כל הנכסים, תוך ייחוס שווי כספי לכל נכס. לאחר מכן יקבע בית המשפט את שווי הזכויות של כל צד בנכסים, וככל שאחד הצדדים צבר נכסים בשווי גבוה יותר, הוא יידרש להעביר לצד השני כספים או נכסים כדי להשוות את ערכו הכולל של רכוש כל אחד מבני הזוג.

חלוקה לא שוויונית של הרכוש

במקרים חריגים, כאשר קיימות נסיבות מיוחדות, בית המשפט רשאי לסטות מחלוקה שוויונית של הרכוש המשותף, בגלל גורמים שונים כמו משך הנישואין, גילאי בני הזוג, מצבם הבריאותי והכלכלי, תרומתו של כל צד לרווחת המשפחה ועוד. כאמור, סטייה מחלוקה שווה תיעשה במקרים נדירים בלבד.

סוגי הרכוש השונים וכיצד הם מתחלקים

בעת חלוקת הרכוש בין בני זוג שמתגרשים, חשוב להבחין בין סוגי הנכסים והזכויות שברשותם. אומנם רכוש שנצבר במהלך הנישואין מהווה רכוש משותף של שני בני הזוג כברירת מחדל, אך מהניסיון שלנו אנחנו יודעים שבמציאות לא כל רכוש יחולק בהכרח באופן שווה, וישנם נכסים שבכלל לא יכללו בחלוקה.

רכוש משותף הכפוף לחלוקה

  1. נכסים לא משנה על שם מי נרשם הנכס או מי מימן את רכישתו – כל עוד מדובר בנכס שנרכש לאחר מועד הנישואין ובטרם מועד הקרע, הוא ייחשב כמשותף ויחולק בין בני הזוג בעת הגירושין.
  2. חלוקת חובות וכספי פנסיהבדומה לחלוקת הנכסים, גם חובות שנצברו במהלך הנישואין מהווים חלק מהחלוקה. כל חוב שנוצר לצורך ניהול משק הבית המשותף או החיים המשותפים יחול על שני בני הזוג גם יחד. גם זכויות פנסיוניות שנצברו במהלך חיי הנישואין תחשבנה כרכוש משותף הכפוף לחלוקה בין בני הזוג.

רכוש שאינו כפוף לחלוקה

  1. רכוש שאינו מאמץ משותףנכסים שהיו שייכים לאחד מבני הזוג עוד לפני מועד הנישואין, לא ייחשבו כרכוש משותף ולא יחולקו בין בני הזוג. נכסים אלו יישארו בבעלות הבלעדית של בן הזוג שקיבל אותם, אלא אם כן הופכו ברצונו למשותפים.
  2. נכסים שהתקבלו בירושה או כמתנהנכסים שהתקבלו על ידי אחד מבני הזוג כמתנה או ירושה במהלך הנישואין, לא יחשבו כרכוש משותף ולא יהיו כפופים לחלוקה. יחד עם זאת, אם בן הזוג בחר להעביר נכסים אלו על שם שני בני הזוג או שילב אותם בנכסים המשותפים, הם עלולים בכל זאת להיות מחולקים.

לסיכום

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים הוא עניין סבוך גם בשל הגדרת כל מרכיבי הרכוש המשותף כשמשותפים בהגדרה או מופרדים וגם בשל המטען הרגשי הכבד שמלווה את כל ההליך המשפטי. חשוב שתזכרו – הפרידה הזוגית אינה סופה של המשפחה ויש לשמור על טובתם ורווחתם של הילדים בתמונה. השתדלו לעבור את ההפרדה החומרית ברוח טובה ולשמור על יחסים טובים, אם לא בשבילכם אז בשביל הילדים שלכם.

החזון שלנו, עורכי הדין של מתגרשים חכם, הוא ללוות את הלקוחות שלנו בבטחה בהליך הגירושין, תוך הקפדה על כך שגם חלוקת הרכוש תהיה הוגנת וגם השמירה על טובת הילדים תעמוד בראש מעייננו.

נגישות