לא יכולים להתפשר – למה חברות הייטק חייבות אינטרנט חזק ומהיר?

חברות הייטק לא רק עוסקות בהייטק ומפתחות ומחדשות בתחומים אלה. הן גם מתבססות על מוצרי ושירותי הייטק שונים, עבור פעילותן השוטפת. אחד ההיבטים החשובים לכך, הוא כל הקשור באינטרנט. מה זה אומר בפועל? ומדוע זה מחייב חיבור אינטרנט חזק ומהיר?

האינטרנט ככלי עבודה

עבור עסקים בכלל ובוודאי חברות הייטק, חיבור האינטרנט הוא למעשה כלי עבודה. בדומה לחשמל או מים, זהו חלק מהתשתיות החיוניות של העסק ולא משנה באיזה תחום פעילות ספציפי הוא עוסק. בכל תחום שהוא, לא ניתן כיום לתפקד עסקית ללא חיבור כזה. והייטק בלי חיבור אינטרנט, זה בערך כמו סנדלר בלי נעליים. לכלי עבודה זה, יש פרטי פרטים שונים שחיוני להתעמק בהם, בכדי להבטיח שהוא אכן איכותי. ברמה הטכנית למשל, ספק  itcתשתית אינטרנט זה דבר אחד וספק חיבור לאינטרנט (בפועל) דבר אחר. עבור משתמשים פרטיים הפיצול הזה מבוטל למעשה, אבל עבור עסקים הוא ממשיך. זאת, בכדי לאפשר להם בחירה וגמישות גם בהיבט הזה. כך שיש כאן כלי עבודה חיוני, אשר יש לרכוש ולהבטיח שהוא תקין ובמידת הצורך להחליף.

מה עושים עם זה?

לכאורה, שאלה פשוטה. אבל בואו נראה מה עושים עם האינטרנט, בהקשר של כלי עבודה עבור חברות הייטק. הדבר ימחיש את חשיבות העניין. חברות הייטק זקוקות לאינטרנט בין השאר עבור

  • צריכת שירותי מחשוב – שימוש בשירותי ענן שונים, בכדי להרחיב את אפשרויות המחשוב הפנימי.
  • קשרי חוץ – באמצעות חיבור האינטרנט, חברות הייטק גם מתקשרות עם גורמי חוץ שונים. הן עושות זאת בעזרת אימיילים, וועידות וידאו, רשתות חברתיות ועוד. אפשרויות התקשורת למעשה מגוונות מאוד כיום וחלק ניכר מהן מתבצע דרך האינטרנט.
  • השגת מידע חיוני – כמו כולנו, גם חברות הייטק משתמשות באינטרנט בכדי להתעדכן במידע חשוב או לחפש מידע כזה. זה יכול להיות עובד שמסתבך עם תוכנה מסוג חדש ומחפש עזרה מהירה בפורום שעוסק בה באינטרנט. זה יכול להיות אגף מחקר ופיתוח שבמסגרת פעילותו מתעדכן בחדשות מקצועיות טכניות, בתחום שבו החברה פועלת. הדוגמאות רבות.

 

 

חשיבות איכות החיבור

חיבור האינטרנט עצמו, נדרש להיות מהיר וגם יציב. ב"מהיר" הכוונה למהירות שלא מגבילה את פעילותכם השוטפת. ללא כל "שיהוי" מסרבל ומעכב. עיכובים כאלה, עשויים להיות בזבוז זמן נטו. הם גם עשויים לשבש פעילויות מסוימות, כגון שיחות וידאו, שאז התמונה או הקול יהיו משובשים. כמו כן, החיבור חייב להיות יציב, במובן של אספקת תכונותיו המתקדמות באופן קבוע. לא תרצו למשל ניתוק בחיבור, באמצע משלוח קבצים או מיילים. האם זה אכן עבר? האם הכל עבר? במקום להתמודד עם השלכות חיבור לא אמין, אתם פשוט צריכים חיבור אמין. כפי שעסקים יודעים, ספק איכותי עובד עם הסכם שירות רשמי ומסודר (SLA – Service Level Agreement). חשוב מכך – ספק איכותי עומד בהבטחותיו ובתנאי ההסכם!

כיצד לבחור?

בחירת ספק אינטרנט מתאים, חיונית בכדי להבטיח שיעמוד לרשותכם חיבור אינטרנט חזק ומהיר. לא מסובך לעשות זאת, אך כדאי לטפל בכך באופן שיטתי ומושקע. בבחירת ספק אינטרנט Itc היא דוגמה לחברה שעשויה להיות ברשימה הראשונית שלכם, של ספקים איכותיים. עם רשימה זו בידכם, תוכלו להתחיל להתעמק באפשרויות ולצמצם אותה. בין השאר, תוכלו לקחת החשבון היבטים כגון

  • מוניטין הספק – באמצעות חיפוש חוות דעת עליו.
  • שרות ותמיכה – היבטים חשובים מאוד עבור עסקים.
  • שירותים משלימים – האם ואילו שירותים נוספים הספק מציע, אשר עשויים להיות שימושיים עבורכם.
  • החבילות שזמינות – כמובן, תיקחו בחשבון את החבילות שכל ספק מציע. נתונים טכניים שכלולים בהן, מחירים וכן היחס שבין השניים. כלומר, מה מקבלים בתמורה לתשלום הנדרש.

לסיכום

אל תתפשרו על חיבור אינטרנט איטי או לא אמין. השקעה קטנה יחסית בנושא זה, תתבטא בהמשך בתועלת רבה ולהפך – אם זה יוזנח, פעילותכם תיפגע וחבל.

נגישות