מרוץ החיים: האם לחץ בעבודה יכול להשפיע על נשירת השיער?

עבודה בתחום ההייטק היא עבודה שכרוכה לא פעם בלחצים, וזאת בשל הרצון להגיע לביצועים טובים אבל גם להשלים את המשימות בזמן, בייחוד כאשר לוקחים בחשבון את שעות העבודה הרבות, הטיסות מעבר לים, פגישות עם לקוחות באופן רציף וכן רצון לאזן בין חיי המשפחה לבין חיי עבודה עמוסים. כפועל יוצא מהלחץ, עשוי להתרחש מצב של נשירת שיער שמשפיע מאוד על הדימוי והביטחון העצמי. מרגישים שמרוץ החיים מכריע אתכם ומשפיע גם על השיער? להלן כל מה שצריך לדעת אודות הקשר בין לחץ ונשירה, וכיצד ניתן לטפל בבעיה.

מה הקשר בין לחץ לבין נשירת שיער?

נשירת שיער היא תופעה מוכרת ושכיחה המתרחשת הן אצל גברים והן אצל נשים באופן שווה. אחת מהסיבות המרכזיות לתופעה הזו נובע בין היתר כתוצאה מלחץ אשר יוצר שורה של סימפטומטיים שמגיעים לידי ביטוי לא רק בהיבט הנפשי, אלא גם בהיבט הגופני. מדוע? ובכן, בזמן לחץ מופעל מנגנון ביולוגי שיוצר שינוי הורמונלי אשר משפיע באופן ישיר על קצב צמיחת השיער. בנוסף, לחץ עשוי לגרום לתחושה של חוסר תאבון שמוביל לחוסרים תזונתיים שגם הם מגבירים את קצב הנשירה, בעקבות הפחתה של מינרלים כמו גם ויטמינים החיוניים לבריאות השיער והבריאות הכללית. על כן, בשביל לזרז את צמחית השערות נדרש גם להפחית ברמות הלחץ  באמצעות שילוב של טיפול רגשי, חופשה לריענון, פעילות ספורטיבית ועוד ובמקביל לפעול באמצעות יישום של טכניקות טיפול טבעיות שנועדו לחזק את סיב השיער ובהתאם לכך גם להפחית את היקף הנשירה.

למעשה, חשוב לזכור כי לחץ במהותו הוא דווקא דבר טוב ברגע שמצליחים לנהל אותו, אולם במידה ואתם סובלים מלחץ כרוני במסגרת העבודה, התופעות עלולות להיות משמעותיות מאוד גם מבחינת ההיבט הפיזי המאופיין בנשירת שיער מואצת, כיווץ בשרירים שיוצרת תגובת שרשרת גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי אין מדובר בגזרת גורל אלא ניתן לטפל בלחץ כמו גם בנשירה, ובהתאם לכך להוביל לאיכות חיים משופרת, גם במסגרת של עבודה תובענית בתחום ההייטק.

 

 

סובלים מנשירת שיער ולחץ כרוני? כך תוכלו לטפל

אם אתם מבחינים בנשירה מואצת של שיער, השלב הראשון הוא לבצע אבחון של הקרקפת אצל הרופא, וזאת מתוך טמרה לשלול סיבה בריאותית כמו למשל הימצאות של פטריית קנדידה המעוררת את מערכת הדם ובהתאם לכך גם משפיעה על קצב הנשירה. בשביל להמריץ את הדם לקרקפת שוב, רצוי פעם בשבוע לעסות את השיער באמצעות שמנים אתריים וכן לתרגל את פעולת העיסוי גם באמצעות עיסוי מקצועי שיכול גם הוא לסייע טובת התמודדות עם לחץ בעבודה.

בנוסף, בדיקת דם אצל רופא המשפחה מהווה דרך מצוינת לבחון האם קיימים חוסרים תזונתיים שמשפיעים על קצב הנשירה, כחלק מהבנה כי שינוי בהרגלי התזונה כמו גם שילוב של תוספי תזונה ייעודים היא דרך לאזן מחדש את הגוף ואף ליצור מערך שתומך בבריאות הגופנית שלכם, במידה ואתם סובלים מלחץ כרוני שמשפיע על התפקוד וגם על השיער שלכם. התייעצות עם תזונאית לצד ביצוע פעולות בפועל שנועדו להפחית את הלחץ הם הבסיס להתמודדות טובה עם נשירת שיער, החל מביצוע של פעילות ספורטיבית שגם מזרימה דם לקרקפת אבל גם מאפשרת לשחרר הורמונים שתומכים בבריאות הנפשית ואף יוצרים תחושה של מצב רוח טוב יותר.

לסיכום

קיים קשר בין נשירת שיער לבין לחץ, ועדות לכך ניתן למצוא בתגובות הפיזיות של ישראלים שסובלים מנשירה שמובילה להתקרחות ובהתאם לכך גם משפיעה באופן דרמטי על הביטחון והדימוי העצמי. החדשות הטובות הן שאפשר לטפל בנשירה באמצעות הפחתה של רמות הלחץ לצד טכניקות טיפול טבעיות שנועדו לסייע לטובת חיזוק השיער ובהתאם לכך הפחתה בהיקף הנשירה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות