תכירו את הזכויות שלכן: כל מה שמגיע לכן ממקום העבודה בתקופת מהלך ההיריון

בשעה טובה נכנסת להריון. חשוב להבין כי כניסה להריון מהווה אירוע משמעותי רק מבחינת הרחבת המשפחה אלא גם מבחינת הנושא של מיצוי זכויות המגיעות בעבור כל אישה שעובדת במקום עבודה וזכאית לממש את זכותה. מהן הזכויות שמגיעות לכן ממקום העבודה ומה חשוב לדעת אודות מיצוי זכויות בתקופה הרגישה הזו? אנחנו כאן עם כל הפרטים.

זכויות בולטות לנשים בהריון לטובת היכרות עם הזכויות המגיעות לכן

לאחר קבלת הבשורה אודות ההיריון, השלב הבא הוא לפנות לסדרה של בדיקות. על פי החוק המעסיק שלך מחויב לשלם שכר עבודה מלא על היעדרות מיום עבודה בעקבות בדיקות – החל מבדיקות דם ועד בדיקות סקר, כאשר חשוב לציין כי אסור לו לקזז את ימי החופשה שלך על חשבון הבדיקות שאת צריכה לבצע. אם את סבורה כי ביצוע הבדיקות התקופתיות התבצע באופן רשלני, תוכלי לקבל כאן מידע על רשלנות רפואית בהריון, וזאת מתוך מטרה להוביל לא רק למיצוי זכויות אל מול המעסיק בנוגע לקבלת שכר מלא אלא גם להגיש תביעה, באם אכן יש בסיס נסיבתי.

נוסף לכך, חשוב לדעת כי את לא מוכרחה להודיע אודות דבר ההיריון ברגע הגילוי אלא עד החודש החמישי, כאשר על פי חוק אסור למעסיק לפטר אותך במידה ואת עובדת בחברה מעל שישה חודשים. מדובר בחוק שנועד להגן על נשים מפני פיטורין בזמן תקופה רגישה כמו זו, אולם במידה והמעסיק יבחר לפטר אותך, הוא רשאי לפנות לממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה אשר אמון על הנושא והוא הגורם הבלעדי שיכול לאשר או לבטל את בקשתו. במידה והפיטורין יתרחשו בסמוך למועד שבו אתן משלימות שישה חודשי עבודה, בית הדין אינו רואה זאת לחיוב ולרוב נוטה לפסוק נגד המעסיק. במידה והמעסיק ירצה להפחית את שעות העבודה הוא צריך גם כאן להגיש בקשה למשרד הכלכלה ולנמק באופן מלא מדוע הוא מבקש לצמצם בהיקף, אולם מנגד גם אתן כנשים עובדות יכולות לבקש להפחית את שעות העבודה בעקבות המצב הרפואי.

 

 

חופשת לידה – כל מה שצריך לדעת

לאחר הלידה אתן זכאיות לקבל חופשת לידה בתשלום לתקופה של 26 שבועות, כאשר בזמן תקופה זו תקבלו דמי לידה מהביטוח הלאומי. אם עד לפני מספר שנים נדרש היה להגיע באופן פיזי למשרדי הביטוח הלאומי, כיום ניתן להגיש בקשה אונליין, כאשר באתר של המשרד לביטוח לאומי תוכלו לקבל גם מידע מפורט אודות הטבות נוספות המגיעות לנשים בהריון. בנקודה זו צריך לציין כי לא אתן זכאיות לצאת לחופשת לידה אלא גם בן הזוג, לפרק זמן של בין שבוע עד שבועיים. בשנים האחרונות ולאור המעורבות ההולכת וגוברת של גברים ניתן להבחין בשינוי שבמסגרתו גם חברות מובילות מאפשרות לעובדים גברים לצאת לחופשת לידה ארוכה בתשלום, כחלק מהבנה כי חלוקה של נטל האחריות היא לא רק על האישה אלא גם על הגבר.

חלק מהנשים בוחרות לחזור לעבודה בפרק זמן קצר לאחר חופשת הלידה, אולם בשביל לחזור לעבודה חלק מהמעסיקים ידרשו לקבל אישור רפואי. חשוב להקדיש זמן קודם כל לעצמכן ולהתאוששות לאחר הלידה וכן לבחון את תנאי ההעסקה, מתוך מטרה להבטיח כי לא תאבדו את ההכנסה שמגיעה לכן בעקבות היריון ולידה.

לסיכום

מיצוי זכויות בעבור עובדות הוא חלק מהותי מיצירה של מערך המאפשר לכן להיות רגועות כי לא רק שלא תפוטרו בזמן ההיריון שלכן אלא גם תוכלו לשוב לעבודה. כל אישה צריכה להחליט מתי הוא הזמן הנכון להודיע  למעסיק, כאשר צריך לקחת בחשבון כי על פי חוק מדובר בפרק זמן של עד לכניסה לחודש החמישי, לצד זכויות המגיעות בעקבות היעדרות מהעבודה, חופשת הלידה ועוד. העמקת הידע בתחום של מיצוי זכויות מהווה את הדרך הטובה ביותר להתכונן לקראת הרגע המרגש ביותר בחיים, מבלי לחשוש מפני ההשלכות במסגרת העבודה. על כן, הצטרפו לקבוצות ברשתות החברתיות העוסקות בתחום ובמידה ואתן סבורות כי נגרם לכם עוול, פנייה לעורך דין היא חיונית. והכי חשוב – שיהיה במזל טוב!

נגישות