הורים, כשהילדים חולים – צריך לדעת איך להתנהל נכון מול מקום העבודה

כל הורה מכיר את הסיטואציה הזו – בעיצומו של יום עבודה מקבלים טלפון מהגן, בית הספר או אפילו מהילד עצמו שמדווח כי הוא אינו מרגיש טוב. בעבור הורים שעובדים בתעשיית ההייטק ונאלצים לגנג'ל בין שלל משימות, אין ספק כי מדובר באירוע שיוצר לא מעט חששות בקרב הורים שנאלצים לעזוב את יום העבודה ובהתאם לכך גם לא לעמוד בדד ליין שנקבע, בייחוד אם מדובר בתקופה לחוצה. מאחר וחולי הוא לא דבר שניתן לחזות מראש, צריך לדעת כיצד להתנהל נכון אל מול מקום העבודה שלכם. בשביל לסייע, בחרנו להציג מספר טיפים שבהם תוכלו  להיעזר.

מימוש ימי חופשה

על פי חוק הורים שכירים זכאים  לקבל שמונה ימים של היעדרות עקב מחלה, וזאת על חשבון ימי המחלה שצברתם. שימו לב כי ניתן לממש את ימי החופש גם במקרים של חולי כמו למשל חום. חום אצל ילדים היא תופעה נפוצה, כאשר במידה ומעלות הגוף של הילד מזנקות הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לפנות לרופא ילדים לצד ביצוע של קומפלקסים להורדת החום בבית, באמצעות ניטור קבוע המתבצע באמצעות מד חום. מאחר והטיפול בחום גבוה צריך להיות צמוד, רצוי להודיע מראש למעסיק אודות מצבו הרפואי של הילד ובהתאם לכך לממש את ימי החופשה שמגיעים לכם. שימו לב כי בשנים הארונות חברות הייטק רבות מספקות בעבור הורים תנאים מעולים הכוללים הרחבה של סך ימי החופשה,

עבודה היברדית

חלק בלתי נפרד מהתנהלות נכונה אל מול מקום העבודה צריכה להתבסס על היכולת שלכם להמשיך בשגרת העבודה, גם אם אתם לא נמצאים בבית. עם פרוץ מגפת הקורונה רבים מהעובדים בארץ כמו גם בעולם התרגלו לשילוב של משרה היברדית הכוללת התייצבות במשרד אבל גם ביצוע של משימות מהבית. במידה וזה מתאפשר, אל תהססו לבקש ממקום העבודה שלכם עמדה הכוללת מחשב כמו גם ציוד שלו אתם זקוקים, כך שגם אם אתם נאלצים לא להגיע ליום עבודה למשך יום אחד או יותר, בעקבות חולי של הילד. מדובר במצב שמייצר WIN WIN לשני הצדדים – אתם יכולים לדאוג לילד בזמן שהוא חולה בבית ובמקביל גם לעבוד, בזמן שהוא ישן, משחק או צופה בטלוויזיה.

 

 

בניית יחסי אמון

חשוב מאוד לבנות יחסי אמון אל מול הממונים שלכם וכן להתנהל בשקיפות מלאה. הביעו בצורה אותנטית את הדאגה שלכם כלפי הילד והרצון הטבעי שלכם להיות איתו, ואל תסתירו את הסיבה מדוע אתם צריכים לעזוב כרגע את העבודה או לא להגיע. בשביל לבנות את יחסי האמון הללו ובייחוד אם מדובר בעבודה חדשה, רצוי לצרף גם חוות דעת רפואית אודות מצבו של הילד, כל זאת מתוך מטרה להוביל בסופו של דבר להפחתה משמעותית בחוסר הנוחות שלכם במידה ואתם נדרשים לעזוב בעקבות חולי של הילד.

תן וקח

יחסים של תן וקח הם יחסים חשובים בין כל מעסיק לעובד. אם נעדרתם זמן רב מהעבודה בעקבות מחלה של הילדים, רצוי לקחת יוזמה ולקדם תהליכים שונים בארגון בו אתם עובדים, כל זאת מתוך מטרה להפגין נוכחות אבל גם לממש את היכולת שלכם  להמשיך את שגרת העבודה ואף להגביר אותה באופן קבוע, וזאת למרות כי אתם הורים פעילים. מקומות עבודה בתחום ההייטק רואים בעובדים כנכס ועל כן באמצעות נקיטת אחריות לצד יצירה של מערכת יחסי אמון תוכלו להוביל להיעדרות מהעבודה אבל גם תפקוד המתבצע באופן מלא כאשר אתם כן נמצאים.

לסיכום

התמודדות עם ילד חולה בבית היא לא פשוטה בעבור אף הורה, בוודאי בעבור הורים שעוסקים במקצועות תובעניים כמו למשל תחום ההייטק. יחד עם זאת, באמצעות ניצול של ימי החופשה כמו גם שקיפות מלאה וכן בחינה של עבודה היברידית ניתן לאזן בין השניים ולדאוג קודם כל לילדים שלכם אבל גם למשרה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות